Προπονήσου για την επιτυχία

Κάθε μέρα, όλοι μας υποβαλλόμαστε σε στρεσογόνους παράγοντες, προκλήσεις και πρότυπα που, αν δεν αντιμετωπιστούν, μας αφήνουν ψυχολογικά καταπονημένους με σημαντικά αρνητικό αντίκτυπο στην επαγγελματική και προσωπική μας ευεξία. Δεδομένου ότι τα ταλέντα μας και τα δυνατά μας στοιχεία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της προσωπικότητας μας, απαιτείται η ενδυνάμωση τους για να μπορέσουμε να επιτύχουμε μια σωστή ισορροπημένη και ευτυχισμένη ζωή.

Το «Νόημα Ζωής» είναι ένα εργαλείο που, το σχεδιάζετε εσείς οι ίδιοι. Ένα εργαλείο που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε επαγγελματικές, προσωπικές και όποιες άλλες σας αντιξοότητες. Το περιεχόμενο του μπορεί να προσαρμοστεί αναλόγως των αναγκών των ατόμων και των εκάστοτε ομάδων ή εταιρειών καθώς έχουν συνήθως συγκεκριμένα αιτήματα.

Ο σκοπός, είναι να βοηθήσει τον καθένα μας να εντοπίσει τα ταλέντα του και τα δυνατά στοιχεία του χαρακτήρα του για να τα ενδυναμώσει και να έχει μια θετική ανάπτυξη στους τομείς της ψυχικής υγείας, της αυτογνωσίας και της προσωπικής αντοχής και αυτοεκτίμησης. Στις ομάδες, η ενδυνάμωση των σχέσεων, το κοινό όνειρο και η δέσμευση είναι κάποια από τα στοιχεία που
ενδυναμώνονται για να βοηθήσουν στην ισορροπημένη επαγγελματική και προσωπική ζωή των μελών της.

Ατομικές συνεδρίες

Οι προκλήσεις στην καθημερινότητα μας στην προσωπική μας ζωή και στον χώρο εργασίας μπορεί να είναι συνεχόμενες, δύσκολες και εξαντλητικές. Η συνεχής αλλαγή του τοπίου είναι μια πραγματικότητα. Εκεί που ήμασταν με ένα σταθερό έδαφος κάτω από τα πόδια μας, ξαφνικά όλα αλλάζουν. Μια απώλεια στην οικογένεια μας, ένας χωρισμός, μια καθοριστική αλλαγή στην εργασία μας και στα οικονομικά μας, θα μπορούσαν να είναι ένα από τα θέματα που μας απασχολούν για να πρέπει να δυναμώσετε τον εαυτό σας για να συνεχίσει με επιτυχία στο μονοπάτι της ζωής. Μια συνέντευξη για υψηλότερη θέση, μια κρίσιμη συνάντηση, ένας αγώνας που θέλετε να κερδίσετε καθώς και πολλές άλλες θετικές καταστάσεις που χρειάζονται μέθοδο, καθαρό μυαλό, ξεκάθαρους στόχους από τη μεριά σας, είναι λόγοι για να κάνουμε μαζί εξατομικευμένη συνεδρία ενδυνάμωσης. Με την διαδικασία της ενδυνάμωσης θα βοηθηθείτε να επιτύχετε περισσότερα από όσα θα κάνατε μόνοι σας. Στο πλαίσιο του τρέχοντος ρόλου σας, η καθοδήγηση θα σας στηρίξει στη διαχείριση των υπαρχουσών αρμοδιοτήτων σας και να διευρύνετε την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Να φτάσετε σε υψηλότερους στόχους, να λάβετε εμπνευσμένες αποφάσεις για ενέργειες που ολοκληρώνοντας τες θα είσαστε στην πορεία που επιθυμείτε για τον εαυτό σας.

Η ενδυνάμωση μπορεί να σας βοηθήσει να:

 • • Αυξήσετε τις δεξιότητες επικοινωνίας σας
 • • Ενισχύσετε τις προσωπικές και επαγγελματικές σας σχέσεις
 • • Καθιερώσετε ισορροπία στην εργασία και στην υπόλοιπη ζωή σας
 • • Επιλύσετε διαφωνίες και συγκρούσεις
 • • Εμπνέετε την καινοτόμο σκέψη
 • • Ισορροπήσετε την εσωτερική με την εξωτερική σας εικόνα.

Νοητική ενδυνάμωση

Οι κοινωνία μας έχει αντιληφθεί και αναγνωρίσει ότι πνευματικοί παράγοντες όπως η αυτοπεποίθηση, η ψυχραιμία, η εστιασμένη προσοχή, τα κίνητρα είναι σημαντικά για την σωστή και αποτελεσματική εκτέλεση μιας προσπάθειας. Αυτή η προσπάθεια θα μπορούσε να είναι ένας αθλητικός αγώνας, μια σημαντική παρουσίαση στη δουλειά , μια ερωτική συνάντηση ή ότι άλλο θα μπορούσε να είναι για τον καθένα, σημαντικό στη ζωή του και θα κατέβαλε προσπάθεια για να το πετύχει. Η επιτυχία είναι μια κατάσταση που μας συμβαίνει εφόσον ξεπεράσουμε όλα τα πιθανά εμπόδια που θα συναντήσουμε μπροστά μας. Η υπερπήδηση των εμποδίων είναι μια νοητική διαδικασία που μας προετοιμάζει ψυχικά για να αποκτήσουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, να εστιάζουμε καλύτερα στον στόχο, να αυξήσουμε την ψυχραιμία μας και να αναπτύξουμε την αντίληψη μας για την καλύτερη ερμηνεία της κατάστασης που βιώνουμε.

1. Την αυτό-ευαισθητοποίηση μας, γνωρίζοντας τις δυνάμεις μας και τα θετικά χαρακτηριστικά μας θα μπορούμε να στηριζόμαστε γερά για να πετύχουμε τον στόχο μας.
2. Την ανθεκτικότητα μας, αναπτύσσοντας μια διαδικασία που μας ταιριάζει για να εκτελούμε με συνέπεια και επιτυχία την ήδη επιτυχημένη χρήση των θετικών μας δεξιοτήτων. Η επαναλαμβανόμενη χρήση αυτών των διανοητικών βημάτων θα μας βοηθήσει να έχουμε τις υψηλότερες επιδόσεις στους στόχους που θα θέτουμε στη ζωή σας.
3. Την εμπιστοσύνη και την αυτοεκτίμηση μας. Πιστεύοντας σε εμάς και αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες μας θα δημιουργήσουμε την προσωπική μας χαρτογράφηση που θα χρησιμοποιούμε κάθε φορά ανατρέχοντας σε αυτή για να παίρνουμε τη δύναμη που χρειαζόμαστε τη δεδομένη στιγμή.

4. Την θετική μας σκέψη δημιουργώντας παρακινητικές θετικές δηλώσεις για τον εαυτό μας. Με την εξάσκηση του θετικού αυτοδιαλόγου μαθαίνουμε πώς να κατευθύνουμε τις σκέψεις μας ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
5. Την εστιασμένη προσοχή μας και την ψυχραιμία μας για να έχουμε το καθαρό μυαλό που χρειαζόμαστε να πετύχουμε τους στόχους μας, εφαρμόζοντας την επιτυχημένη εσωτερική παρακίνηση.
6. Τον επιτυχημένο και ξεκάθαρο καθορισμό στόχου που χρειαζόμαστε για να σχεδιάσουμε τα βήματα της επιτυχίας. Ο ξεκάθαρος στόχος είναι αυτός που μειώνει το άγχος και δίνει την ανάλογη αυτοπεποίθηση που χρειάζεται κάποιος για να κατανοήσει ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο και μπορεί να συγκεντρωθεί στην προσπάθεια του.

Σκεφτείτε ότι κανένας αθλητής δεν πηγαίνει σε αγώνα δίχως να έχει προετοιμαστεί με σκληρή και εντατική προπόνηση. Κανένας μουσικός δεν δίνει συναυλία δίχως να έχει προετοιμαστεί και να γνωρίζει τέλεια το κομμάτι του. Κανένας δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε καταστάσεις που δεν γνωρίζει και δεν έχει προπονηθεί. Η νοητική εξάσκηση μας βοηθάει να σχεδιάσουμε την «γέφυρα» που θα μας κάνει να ενώσουμε την θέληση μας από τη μια πλευρά και τον στόχο από την άλλη. Διασχίζοντας την εμείς, μαθαίνουμε να λειτουργούμε τον εγκέφαλο μας με τέτοιο τρόπο που θα μας βοηθήσει να εξελιχτούμε ως άνθρωποι»

Ενδυνάμωση Πωλήσεων

Στις πωλήσεις, η τελική συμφωνία είναι αυτή που επιθυμούμε, το «κλείσιμο» της πώλησης είναι αυτό που στοχεύουμε. Αλλά, πόσο καλός είσαι στο «άνοιγμα» κάποιου πιθανού ενδιαφερόμενου; Είσαι σε θέση να δημιουργήσεις μια παρουσίαση; Να δημιουργήσεις ένα πλάνο πωλήσεων; Πόσο αποτελεσματικά σχεδιάζεις την επιτυχία σου; Προσθέτεις αξία στο προϊόν σου σε κάθε αλληλεπίδραση με τους πελάτες σου; Ρωτάς τις σωστές ερωτήσεις που βοηθούν τους πελάτες σου να μεγιστοποιήσουν τη συνεργασία μαζί σου; Πώς προωθείς τη διαδικασία πώλησης, δίχως να είναι ενοχλητική η επικοινωνία σου;

Μια εκπληκτική καριέρα ως κορυφαίος πωλητής απαιτεί αυτογνωσία, μεθοδικότητα, πάθος, επιδεξιότητα υπομονή και επιμονή. Στόχος της καθοδήγησης που παρέχω είναι να σας βοηθήσω να συναντήσετε – ακόμα και να υπερβείτε – τους στόχους σας, δουλεύοντας πιο έξυπνα και όχι σκληρότερα. Συνεργάζομαι μαζί σας για να δημιουργήσετε μια επαναλαμβανόμενη φόρμουλα επιτυχίας και να σας διδάξω πώς να τη χρησιμοποιήσετε με τρόπους που αξιοποιούν τα φυσικά πλεονεκτήματα σας.

Θα μπορούσαν να γίνουν συνεδρίες:

  • Με όλη την Ομάδα πωλήσεων.
  • Εξατομικευμένη, ένας προς έναν διαδικασία
  κατάρτισης και καθοδήγησης.
  • Για να ενισχύσετε ή να εξελίξετε οποιαδήποτε
  διαδικασία πωλήσεων έχετε ήδη μάθει.

Ενδυνάμωση Στελεχών

Αναμένουμε από τα στελέχη να τα κάνουν όλα, να είναι σε όλα καλοί. Έτσι ακριβώς περιμένουμε και από τους αθλητές super star που ξαφνικά παθαίνουν κάποιο μπλακ άουτ και είναι μέσα σε κατάμεστο γήπεδο. Ακόμη και αυτοί οι σούπερ σταρ εξαρτώνται από την καθοδήγηση ενός προπονητή για να τους βοηθήσουν να επιτύχουν το επόμενο επίπεδο απόδοσης. Καθώς οι άνθρωποι εξελίσσονται επίπεδα, η ανάδραση στην ανάπτυξη τους γίνεται όλο και πιο σημαντική.

Η ενδυνάμωση στελεχών είναι μια εξατομικευμένη διαδικασία ανάπτυξης που ενισχύει την ικανότητα της εκτελεστικής εξουσίας να επιτύχει βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους οργανωτικούς και προσωπικούς στόχους. Η καθοδήγηση αναπτύσσει τους ηγέτες στο πλαίσιο των σημερινών ρόλων τους, χωρίς να τους απομακρύνει από τις καθημερινές ευθύνες της προσωπικής τους ζωής. Τα σχόλια και η καθοδήγηση παρέχονται σε πραγματικό χρόνο, συμβάλλοντας στην εκπλήρωση του αιτήματος για άμεσο αποτέλεσμα. Ο καθοδηγητής χρησιμεύει ως ανεξάρτητος ηχητικός πίνακας, προκαλεί σκέψεις, διεγείρει τη δημιουργικότητα, προσφέρει ενθάρρυνση και δημιουργεί αυτοπεποίθηση.

Ομαδικές συνεδρίες

Είναι μια διαδικασία βασισμένη στις δεξιότητες και τα δυνατά στοιχεία που χρησιμοποιούνται από την ίδια την ομάδα για τη δημιουργία θετικών, βιώσιμων αλλαγών σε οργανισμούς, εταιρείας και μικρότερες ομάδες. Με την  καταξιωτική διερεύνηση ενδυνάμωσης ομάδας βοηθάμε τις ομάδες να καθορίσουν την καλύτερη εμπειρία της ομάδας τους και να τη χρησιμοποιήσουν ως πρότυπο για την ανάπτυξη της. Μέσω του διαλόγου και μιας σειράς ασκήσεων, οι ομάδες οραματίζονται τις δυνατότητές τους και αναπτύσσουν εφαρμόσιμα σχέδια για την υλοποίηση αυτού του δυναμικού.

Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να εστιάζουν στο «τι δουλεύει» αντί για «το ποιο είναι το πρόβλημα», να είναι σε θέση να κινητοποιήσουν την πρωτοβουλία τους για να πραγματοποιήσουν θετικές αλλαγές.

Θα χαρώ να συνεργαστώ με την ομάδα σας και να συμβάλω στο να αποκτήσει υψηλά επίπεδα παραγωγικότητας και θετικότητας.

Συνεργάζομαι με ομάδες που θέλουν να:

  • Ενισχύσουν τα ταλέντα τους, τις δυνατότητες τους
  και την επιρροή της ηγεσίας σε αυτά.
  • Συμμετέχουν σε ανοικτό και ειλικρινή διάλογο μεταξύ των μελών τους.
  • Αναπτύξουν την ανάληψη ευθυνών από όλους
  • Οικοδομήσουν πάνω στις συλλογικές δυνατότητες
  • Δημιουργήσουν κοινό όραμα και αξίες

Σεμινάρια

  • Το επιτυχημένο Marketing του εαυτού σου &
  αποτελεσματική στοχοθέτηση.
  • Επικοινωνία που πετυχαίνει το στόχο της
  • Ανάπτυξης Πωλήσεων
  • Η Καταξιωτική Διερεύνηση και εφαρμογές της
  • Διαχείριση των ταλέντων μας και η ισορροπία της
  έκφρασης μας

Τα παραπάνω σεμινάρια πραγματοποιούνται για ατομική η και ομαδική ενδυνάμωση. Διαμορφώνονται ειδικά για να ανταποκριθούν στα αιτήματα των ενδιαφερομένων.

Το «Νόημα ζωής» θα σας προσφέρει την δυνατότητα να ενδυναμώσετε την:

Αυτογνωσία

Βοηθώντας να καταλάβετε τι είναι αυτό που οδηγεί τη συμπεριφορά σας, εξερευνώντας τις αρχές, πεποιθήσεις και στερεότυπα που έχετε δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση των ευθυνών σας.

Επικοινωνία

Βοηθώντας να κατανοήσετε τον δικό σας τρόπο επικοινωνίας και πώς αυτός επηρεάζει τις διαφορετικές σχέσεις που έχετε στη ζωή σας.

Αυτοέλεγχο

Βοηθώντας να αναδείξετε ή να αποκτήσετε τις δεξιότητες για να εντοπίζετε και να διαχειρίζεστε έντονα συναισθήματα, διερευνώντας εποικοδομητικούς τρόπους αντιμετώπισης των συγκρούσεων και διαχείρισης του θυμού.

Αυτοεκτίμηση

Βοηθώντας να δείτε την δύναμη σας. Ισορροπώντας την πραγματική εικόνα σας με το τι είναι αυτό που πραγματικά σας κάνει να είσαστε μια χαρούμενη ύπαρξη. Να ψάξετε τα δυνατά σας σημεία και να χτίσετε πάνω τους για να αποκτήσετε την ανθεκτικότητα που χρειάζεστε για να είσαστε συνεχώς ο εαυτός σας.

Ψυχική υγεία και ευεξία

Βοηθώντας να αυξήσετε την ευαισθητοποίηση σας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε τις προτεραιότητες σας στα επαγγελματικά και την προσωπική σας ζωή, για να διερευνήσετε τι επηρεάζει αυτές τις προτεραιότητες και να καταφέρετε να αποκτήσετε σωστή διαχείριση χρόνου και ισορροπημένη όμορφη ζωή με ευημερία.