Τώρα που αλλάζει η καθημερινότητα σου, Τι;;;

Τώρα που αλλάζει η καθημερινότητα σου, Τι;;;

Blog 16 Μαρτίου 2020

Τα πάντα είναι υπό επανεξέταση!

Τα πάντα, ακόμη και οι προθέσεις μας!

Αν στηριζόμενοι στις προθέσεις μας έχουμε καταφέρει να είμαστε σε αυτό το σημείο σήμερα, τότε υπό εξέταση είναι ο καθένας μας, όπως αν και κατά πόσο έξυπνος είναι με τις επιλογές του.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην λειτουργούμε ομαδικά, η ζωή είναι πολύ μικρή για να νομίζουμε ότι είμαστε μόνοι μας στον κόσμο και ότι θα τα καταφέρουμε αδιαφορώντας για το τι κάνουν όλοι οι άλλοι! Και αν λίγο καιρό πριν, αυτό ακουγόταν χαζό, τώρα νιώθει ο καθένας μας ότι όχι μόνο δεν είναι χαζό αλλά είναι και αναγκαίο! Αναγκαίο να σκέφτεσαι τον άλλο, αναγκαίο να σε ενδιαφέρει να είναι καλά και ο άλλος.

Ορισμένοι πάλι, συνηθισμένοι στην κριτική προς του άλλους – και μόνο- κατανοούν αυτή την αναγκαιότητα ως το να περιμένουν από τους άλλους να ενδιαφερθούν για εκείνους και αν και εφόσον δεν το κάνουν να τους κρίνουν ως κακούς συνανθρώπους, που δεν κάνουν αυτό που επιτάσσουν οι καιροί.

Όχι! Το αναγκαίο σε αυτή τη φάση της ζωής μας  θα πρέπει να είναι  να προσπαθούμε να είμαστε καλά για να βοηθήσουμε και τους άλλους να είναι καλά! Να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τον δικό μας εαυτό και να μην κρίνουμε τους άλλους αν το κάνουν ή όχι.  Έτσι θα έπρεπε να είναι και σε όλες τις προηγούμενες φάσεις αλλά και στις επόμενες, εφόσον ξεπεράσουμε με επιτυχία αυτό το δύσκολο διάστημα.

Οπότε, σήμερα έχουμε την ευκαιρία μπροστά μας να σκεφτούμε πόσο καλοί συνάνθρωποι μπορούμε να γίνουμε εμείς, πόσο χρήσιμοι μπορούμε να είμαστε εμείς και όχι αν οι άλλοι είναι ή δεν είναι!

Σήμερα μπορούμε να διορθώσουμε το δικό μας ήθος και αρχές, να επαναδιατυπώσουμε τις δικές μας αξίες και να προσπαθήσουμε να τις δείξουμε και στους άλλους. Να προσπαθήσουμε να δείξουμε και σε άλλους, τις πράξεις μας, τις θέσεις μας, τις αξίες μας, την ανθρωπιά μας, την αγάπη μας για εμάς και την οικογένεια μας αρχικά και ύστερα … να είμαστε σίγουροι ότι θα τα νοιώσουν και όλοι οι υπόλοιποι. Θα νοιώσουν την αγάπη μας και την φροντίδα μας, γιατί  θα τους προστατέψουμε με την θέση μας, με την βελτίωση του εαυτού μας και την προσπάθεια μας να γίνουμε καλύτεροι.

Καλύτεροι όχι μόνο γιατί θα μείνουμε μέσα στο σπίτι μας, θα πλένουμε τα χέρια μας και θα συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις των γιατρών. Καλύτεροι γιατί θα το κάνουμε όλο αυτό με αγάπη προς τον εαυτό μας και κατ’επέκταση και για τους συνανθρώπους μας. Καλύτεροι γιατί αυτό το χρόνο που θα χρειαστεί να αλλάξουμε τις συνήθειες μας, θα μπορέσουμε να ασχοληθούμε πιο δημιουργικά με τον εαυτό μας και να σκεφτούμε να επαναδιατυπώσουμε τη σχέση μας μαζί του, καθώς και τη σχέση μας με όλη την κοινωνία.

Αυτό είναι το μάθημα το σημερινό! Μάθημα που θα πρέπει να το περάσουμε όλοι για να είμαστε καλά, μάθημα που είναι δώρο Θεού και ας υπάρχει όποια θεωρεία συνωμοσίας ή όχι πίσω από όλο αυτό. Έτσι και αλλιώς, η κοινωνία μας λέει, ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, άρα κάπου μπορεί να βρίσκεται και ο Θεός!

Τώρα ποιος Θεός;

Ας είναι, όποιος θέλει για τον καθένα μας,

έτσι και αλλιώς είναι εποχή όπου τα πάντα είναι υπό εξέταση!

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *