Ο στόχος που κυνηγάς είναι πραγματικά δικός σου;

Ο στόχος που κυνηγάς είναι πραγματικά δικός σου;

Blog 14 Νοεμβρίου 2019

Η ζωή τις τελευταίες δεκαετίες έχει γίνει πολύ απαιτητική και σκληρή στην καθημερινότητα της. Όλοι κυνηγάμε κάποιο στόχο να πετύχουμε! Από το να κερδίσουμε, σε έναν απλό αθλητικό αγώνα, ένα χαμόγελο από το πρόσωπο που μας ενδιαφέρει μέχρι να πετύχουμε στην εργασία μας ή να χάσουμε κιλά για να δείχνουμε πιο όμορφοι.

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν ο στόχος που θέλετε να πιάσετε είναι πραγματικά δικός σας; Αναρωτηθήκατε αν όλες αυτές οι μάχες που δίνετε για να είσαστε καλοί στην εργασία σας έχουν στοχοθετηθεί από εσάς; και αν όχι, αν σας ευχαριστούν που παλεύετε για να τα καταφέρετε; Αν τα καταφέρετε τελικά, θα είσαστε ικανοποιημένοι; Θα είσαστε καλά με τον εαυτό σας;

Είναι πολύ πιθανό, ακόμα, και για το ποιος ή ποια σας αρέσει για να είσαστε ζευγάρι, να μην είναι πραγματικά δική σας επιλογή! Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά όταν μια ολόκληρη κοινωνία σε ωθεί να κάνεις ίδια πράγματα με όλους τους άλλους και σε ωθεί να είσαι σαν όλους τους άλλους, να έχεις το ίδιο στυλ και να σου αρέσουν τα ίδια με όλους τους άλλους, τότε αν το σκεφτείς λίγο παραπάνω μπορεί να αντιληφθείς ότι ίσως και να θέλεις κάτι διαφορετικό από όλους τους άλλους.

Όταν όλη η κοινωνία εκπαιδεύει ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο και αυτοί γίνονται γονείς στη συνέχεια, με τον ίδιο τρόπο θα εκπαιδεύσουν τα δικά τους παιδιά. Όταν αυτοί οι γονείς δεν κατάφεραν να ζήσουν !!! να κάνουν τη δική τους επανάσταση και να σκεφτούν πραγματικά ποιος ήθελαν να είναι ο δικός τους στόχος, είναι αυτοί που ζητάνε από τα παιδιά τους να πετύχουν αυτά που οι ίδιοι δεν πέτυχαν, τότε είναι άραγε ο στόχος αυτών των παιδιών δικός τους στόχος;;;

Ναι, άμα σε ρωτήσω, θα απαντήσεις με μεγάλη σιγουριά και αυτοπεποίθηση ότι «φυσικά και είναι δικός μου ο στόχος!!!» Θα γελάσεις μαζί μου και θα μου πεις ότι δεν ξέρω τι λέω! Εσύ είσαι ένα αυτόνομο άτομο και δεν μπορεί κανείς να σου λέει τι να κάνεις, οπότε όλα αυτά που κάνεις τα κάνεις επειδή εσύ το αποφάσισες! Και εσύ το αποφασίζεις!!!

Εγώ θα σου πω με μεγάλα λόγια, «ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ!!!» γιατί αντιστέκεσαι να δεις την πραγματικότητα! Αντιστέκεσαι να ακούσεις τον εαυτό σου! Αντιστέκεσαι να δεις τα ταλέντα σου και τι πραγματικά θέλεις!

Το να μπεις σε μια εργασία που δεν ήταν και η πρώτη σου επιλογή! αλλά αυτή βρήκες! «Συγνώμη» αλλά αυτό είναι η αρχή των κακών σου! δεν φταίει η εργασία, που σου ζητάνε να κάνεις όλο και περισσότερα και εσύ αγωνίζεσαι! να τα καταφέρεις. Ναι αγωνίζεσαι!!! Το γνωρίζω, αλλά σκέφτηκες ποτέ ότι δεν είσαι εσύ για αυτή τη δουλειά; Το ίδιο θα μπορούσα να σου αναφέρω και για τη σχέση που έχεις διαλέξει να βρίσκεσαι, επειδή δεν υπήρχε κάτι καλύτερο!!! Το ίδιο και για πολλές άλλες επιλογές στη ζωή σου.

Αν κάτι από την αρχή είναι λάθος, όλα θα εξελιχτούν λάθος. Όσο και να προσπαθείς να τα διορθώσεις μάλλον δεν θα τα καταφέρεις.

Το καλύτερο είναι να σκεφτείς: “Ο ΣΤΟΧΟΣ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ;;;”

Αν ναι προχώρα! Ονειρέψου και κάντο πραγματικότητα. Θα πετύχεις …, αργά ή γρήγορα θα πετύχεις!!!

Αν όχι συνειδητοποίησε το, πάρτο απόφαση και φώναξε το! Και σκέψου ποιος πρέπει να είναι ο στόχος σου!!! Σκέψου τι είναι αυτό που θα σε κάνει ευτυχισμένο άνθρωπο, τι είναι αυτό που είναι ΕΣΥ!!!

Μπορείς να πετύχεις στη ζωή σου, εφόσον έχεις σκεφτεί ποιος είσαι και τι θέλεις!!!

Ναι η κοινωνία, το περιβάλλον και η οικογένεια μας, μας έχουν κάνει να νομίζουμε ότι αυτά που μας ζητάγανε να κάνουμε, είναι και αυτά που πρέπει να κάνουμε για να είμαστε καλά! Αυτό μπορεί να ίσχυε μέχρι να ενηλικιωθούμε! Απ’ τη στιγμή που μεγαλώσαμε, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μη γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και τι είναι αυτό που μας κάνει να είμαστε ευτυχισμένοι. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να προσπαθούμε να εξελίξουμε τον εαυτό μας.

Κανείς άλλος δεν έχει την ευθύνη παρά μόνο εμείς οι ίδιοι και για το αν θα αποτύχουμε αλλά για το αν θα πετύχουμε.

Προχώρα, πάρε την ευθύνη, δες ποιος είσαι και κάνε την νέα σου αρχή! Αυτή την αρχή που θα σε κάνει να είσαι ευτυχισμένος και ισορροπημένος άνθρωπος στην κοινωνία μας.

Μη γίνεις και εσύ ένας ακόμα δυστυχισμένος ηλικιωμένος που είναι κακότροπος και δεν ξέρει τι του φταίει.

Αν όλα στη ζωή σου είναι καλά, είσαι ο μοναδικός που δεν θα έπρεπε να διαβάσει αυτό.

Αν όμως έστω υπάρχει κάτι που σε προβληματίζει, ξεκίνα από τώρα να το αλλάξεις.

Ξέρεις … χρόνος δεν υπάρχει!!!

Τώρα είναι η στιγμή να ξεκινήσεις.