Μαθαίνοντας τι σημαίνει ΉΡΩΑΣ

Μαθαίνοντας τι σημαίνει ΉΡΩΑΣ

Blog 25 Απριλίου 2020

Στην ηλικία του δημοτικού, ήρωας για τα αγόρια είναι ο αστυνόμος, ο τροχονόμος, ο πυροσβέστης, γενικά όποιος φοράει στολή. Οι super ήρωες όπως ο Superman ή Spiderman πιθανόν είναι ακόμη πιο δυνατά πρότυπα που θέλουν όλα τα αγοράκια να μοιάσουν. Τα κορίτσια από την άλλη πάλι ξετρελαίνονται και εκείνα με τις στολές αλλά οι ηρωίδες τους είναι οι Βασίλισσες και οι Πριγκιποπούλες. Και στις 2 περιπτώσεις το φανταστικό και υπερβολικό υπερισχύει, με μεγάλη δόση ομορφιάς και δύναμης. Δεν μπορεί να είσαι απλά Superman δίχως να είσαι και ωραίος, όπως δεν γίνεται να είσαι Βασίλισσα και να μη είσαι πανέμορφη.

Από το γυμνάσιο και ύστερα που αρχίζεις την αμφισβήτηση πολλών προτύπων-ηρώων που είχες αλλά και αισθανόμενος την ανάγκη αλλαγής μέσα σου, αρχίζεις να θέλεις να είσαι εσύ ο ήρωας στη ζωή σου. Και εδώ υπάρχει κάτι το φανταστικό και υπερβολικό και εκφράζεται μέσα από το εγώ σου.

Στη διάρκεια αυτής της ζωής και μεγαλώνοντας κατασταλάζεις ότι εσύ είσαι ο ήρωας και βλέπεις με μια πιο κριτική στάση τους υπόλοιπους «κοινούς θνητούς» που δεν είναι τόσο καλοί όσο εσύ.

Ώσπου φτάνει μια μέρα στη ζωή σου, που  αντιλαμβάνεσαι ότι ήρωες είναι όλοι άλλοι!!! Ναι! Όλοι οι άλλοι!!! Αυτοί που βρίσκονται γύρω σου, δίπλα και μακριά σου και αγωνίζονται, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, για να επιβιώσουν! Όλοι εκείνοι που προσπαθούν να επικοινωνήσουν, τον εαυτό τους και την ψυχή τους. Άλλος τα καταφέρνει και άλλος όχι. Και οι δύο είναι ήρωες, γιατί καταφέρνουν, κοιτάζοντας τους εσύ, να σου δώσουν το μάθημα τους. Δεν είναι μόνο ήρωες αλλά δάσκαλοι. Και αυτό πλέον δεν είναι ούτε φανταστικό αλλά ούτε και υπερβολικό! Είναι πραγματικό!!!

Στις 26-4-2017 έπαθα οξύ έμφραγμα το μυοκαρδίου, σήμερα κλείνω 3 χρόνια από τότε.

Αυτό που κατάλαβα από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στο νοσοκομείο, ήταν ότι, άλλοι μάχονταν για να με κρατήσουν στη ζωή, άλλοι ήταν αυτοί  που στάθηκαν δίπλα σε εμένα ενώ ήμουν ανήμπορος και χαμένος. Άλλοι ήταν αυτοί που είχαν ακόμη μεγαλύτερη αγωνία για το αν θα ζήσω ή θα φύγω.

Είναι μαγικό να καταφέρεις να βγαίνεις (μεταφορικά) από το σώμα σου και να παρατηρείς τους άλλους και αυτά που κάνουν για εσένα. Είναι καταπληκτικό να αισθάνεσαι την αγωνία τους και την αγάπη τους. Αγάπη, άλλων για εσένα και άλλων για αυτό που κάνουν! Δεν έχει σημασία ποιο είναι το κίνητρο, η αγάπη αυτή έχει στόχο εσένα.

Αυτό που διαβάζετε, ξεκίνησα να το γράφω την Δευτέρα 20-4-20 και μετά από 2 ημέρες μπήκα ξανά εκτάκτως στο νοσοκομείο λόγω κάποιων αρρυθμιών στην καρδιά μου. Θα έκλεινα 3 χρόνια και ήθελα να γράψω για τους ήρωες μου!!! Η ζωή τα έφερε έτσι για να πάω να τους δω από κοντά!!!

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου, Κύριε Νίκο (x 2) , Γιώργο, Νίκο, Μαρία (x 4), Αντώνη, Δημήτρη (x 3), Νατάσα, Brigite, για ότι κάνατε για εμένα και ότι κάνετε για όλους εμάς. Είσαστε οι ήρωες μου!!! Έτσι και αλλιώς κατάλαβα ότι εγώ δεν είμαι! Ή δεν είμαι ο ήρωας του εαυτού μου!!!

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην μεγαλύτερη Ηρωίδα της ζωής μου Μαρία!!! Έχω την τύχη να την βλέπω κάθε μέρα!!!

Ήρωας, τελικά για μένα, είναι ο κάθε άνθρωπος που συναναστρεφόμαστε και που με τον αγώνα του να επικοινωνήσει την αγάπη του για εμάς ή για αυτό που κάνει, γίνεται ο μεγαλύτερος δάσκαλος, μαθαίνοντας μας πως πρέπει να είμαστε ή να μην είμαστε.

Οπότε μη φανταστεί κανείς ότι μπορεί να είναι ο ήρωας του εαυτού του!

Για αυτό λοιπόν,

όλους εσάς τους Ήρωες, εκεί έξω, σας αγαπάω, τον καθένα για τον ξεχωριστό του λόγο ύπαρξης και δράσης, από καρδιάς.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *